Till salu

Du kan beställa Highland kött av oss.


Vi har ekologisk djurhållning med högsta hälsostatus och är EU- certifierade av SMAK AB.  Våra djur går ute året runt och äter bara naturligt foder som vi odlar själva.


Vi slaktar när vi har tillgång.

Slakt sker när djuret uppnått minst 300 kg (ungdjur) och utföres av mindre slakteri i vårt närområde. Köttet har god marmorering och hängs i c:a 6 dagar hos slakteriet. Allt vakuumpackat och det innebär att man kan möra köttet ytterligare hemma.


Förutsätter vi att det levande djuret väger 300 kg vid slakt (ungdjur) blir slaktvikten drygt 150 kg och det innebär att det blir cirka 110 kg kött.

Av dessa ca 110 kg blir det cirka 60% malet och resten styckdetaljer.


För vuxet djur kan man räkna med cirka 50 kilo per 1/4-del.

Yngre djur cirka 25 kilo per 1/4-del.                 


Minsta köp 1/4-dels djur (c:a 50 kg kött varav c:a 60% är malet och c:a 40% detaljer)


Allt  är vakuumpackat, datummärkt och vägt (köttfärs i ca 1 kg förpackning) från styckaren.

Önskar men 0,5 kg blir det extra pristillägg.


Intresserad av att komma med på mejllistan? Sänd ett mejl till e-post: marita@bonnorp.se.


Du är välkommen att anmäla ditt intresse redan nu. När det blir dags för slakt mejlar jag till alla som visat intresse. Först till kvarn gäller. Den exakta vikten på djuret vet vi inte i förväg. Vi meddelar priset samtidigt eftersom det i dagsläget är svårt eftersom prisbilden på slakt, styckning och transport
måste stämmas av. 


Hör gärna av dej om du undrar över något.


Marita o P-G